Audi A6 cu consum de 2,2 litri pe 100 de km la Salonul Auto

Alaturi de conceptul Prologue Allroad, Audi va expune la Salonul Auto de la Shanghai și limuzina A6 L e-tron, care reprezinta versiunea hibrida cu ampatament lung a modelului ajuns în ultima etapă a carierei sale.Audi A6L e-tronSpre deosebire de un A6 obisnuit, modelul A6 L e-tron are o propulsie compusa dintr-un motor pe benzina de 2.0 litri TFSI, dispus sa ofere 211 cai putere si 350 de Nm, si un motor electric, capabil sa livreze 124 de cai si un cuplu motor de 220 de Nm. Oficialii spun ca la cerinsa soferului, masina va putea oferi maximum 245 de cai putere si 500 de Nm, consumând în primii 100 de kilometri cu ajutorul autonomiei oferite de bateriile lithiu-ion (estimata la 50 de km) doar 2,2 litri. Astfel, noul Audi A6 L e-tron teoretic poate consuma în medie câte 4,4 litri de combustibil la fiecare 100 de km parcursi, având o masa impunatoare de tocmai 2000 de kg! Cutia de viteze este una automata cu 8 trepte.
Acceleratia de la 0-100 de km/h a limuzinei germane construite special pentru clientii din China dureaza 8,2 secunde, iar viteza maxima ajunge pâna la 210 km/h, respectiv 135 de km/h în cazurile când masina ruleaza doar cu energia electrica.
Oficialii spun ca vor da startul producsiei pe piata din China începând cu anul viitor, în urma semnarii unui joint-venture cu producatorul auto FAW.

Mai multe detalii pe Autostrada.md


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*