BMW lanseaza cel mai puternic motor diesel cu sase cilindri din lume

motor diesel bmwCel mai puternic motor diesel cu sase cilindri din lume isi face debutul la BMW 750d xDrive si BMW 750Ld xDrive (consum mediu mixt: 5,9-5,7 l/100 km; emisii CO2: 154-149 g/km), versiuni care dispun in echiparea standard de tractiune integrala. Noul propulsor genereaza o putere maxima de 294 kW/400 CP si un cuplu maxim de 760 Nm.
Noul motor diesel de 3,0 litri, cu sase cilindri dispusi in linie, a fost dezvoltat pe baza cele mai noi generatii de propulsoare a BMW Group. Tehnologia BMW TwinPower Turbo include turbocompresie in mai multe etape, cu patru turbocompresoare si injectie directa common-rail, care in ultima actualizare genereaza o putere maxima de peste 2.500 bar. Acestea arhitectura si alte elemente tehnologice permit imbunatatiri semnificative ale livrarii puterii, puterii de tractiune si eficientei actualului motor.
Noul BMW 750d xDrive accelereaza de la 0 la 100 km/h in 4,6 secunde (BMW 750Ld xDrive: 4,7 secunde) – o imbunatatire de 0,3 secunde fata de predecesorul sau. O mare parte din creditul pentru aceasta latura si mai dinamica se datoreaza noii forme de turbocompresie in mai multe etape, care acum reuneste patru turbocompresoare in locul celor trei de pana acum. Acestea permit ca presiunea de supraalimentare sa fie marita mult mai repede la turatii scazute si astfel sa se obtina reactii foarte rapide ale acceleratiei la ralanti.

Mai multe detalii pe 24auto.ro


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*