Cea mai rapida masina electrica din lume va fi una de serie produsa de Detroit Electric

detroit-electricCompania americana Detroit Electric a anuntat ca va construi modelul SP:01 in Regatul Unit. Vorbim despre cea mai rapida masina electrica de serie din lume, cu un timp 0-100 km/h de 3.7 secunde.
Detroit Electric SP:01, cel mai rapid model electric din lume – dupa spusele reprezentantilor companiei americane, va fi construit in Marea Britanie. Reprezentantii marcii americane au anuntat finalizarea unei fabrici in Leamington Spa, Warwickshire, unde va fi produs modelul electric pe care il vor comercializa in Europa, Asia si Statele Unite ale Americii. Initial, modelul electric trebuia sa fie produs in Detroit, dar se pare ca modelul va fi construit mai aproape de locul de unde provine platforma sa, preluata de la Lotus. Creatorii sai spun ca vorbim despre cea mai rapida masina electrica fabricata in serie, SP:01 fiind capabil sa accelereze de la 0 la 100 km/h in 3.7 secunde si sa atinga o viteza maxima de 250 km/h.
Caroseria sa este realizata din fibra de carbon, ceea ce aduce o masa de numai 1.067 kilograme, dupa cum anuntau reprezentantii marcii la o declaratie anterioara. La vremea respectiva, modelului ii erau rezervati acumulatori de 37 kWh, care asigurau o autonomie de peste 300 de kilometri. Bateria modelului putea fi incarcata in doar patru ore, iar sistemul de frânare regenerativa ajuta la conservarea energiei cinetice pierdute in mod normal la frânare prin stocarea acesteia in acumulatorii litiu-ion din dotare.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*