Citroen C3 ar putea fi produs in Slovacia, iar electricele ar putea fi eliminate din gama

psaFrancezii de la PSA Peugeot-Citroen au inceput sa treaca in revista toate proiectele in derulare in vederea unei restructurari masive. Printre modelele care ar putea sa fie eliminate din gama se numara si Citroen C-Zero si Peugeot iOn, construite in parteneriat cu Mitsubishi. Pe langa asta, productia lui C3 ar putea fi mutata in Slovacia din motive de costuri.
Carlos Tavares a inceput deja restructurarea colosului pe care-l conduce cu o analiza interna. Conducerea PSA Peugeot-Citroen pregateste o strategie prin care sa-si reduca gama la jumatate si sa elimine cheltuielile inutile. Printre masuri se numara, pe langa eliminarea a jumatate din modelele din gama, renuntarea la parteneriatul cu Mitsubishi privind vehiculele electrice, precum si mutarea productiei lui Citroen C3 la o fabrica din Slovacia. Parteneriatul privind vehiculele electrice ale concernului este pus sub semnul intrebarii din cauza rezultatelor comerciale slabe inregistrate de acesta. Carlos Tavares doreste o strategie clara in privinta vehiculelor electrice inainte de a mai oferi asemenea modele pe piata, iar aceasta strategie va fi planificata in urmatoarele 12 luni, in cadrul ei urmand sa fie stabilit daca vor dezvolta singuri sau in colaborare cu un partener noile modele si unde le vor fabrica.

noul-C3Citroen a vandut doar 651 de unitati C-Zero in Europa in decursul anului trecut, in timp ce Peugeot a vandut doar 455 de unitati iOn in aceeasi perioada. Ambele marci reusisera sa vanda peste 3.000 de unitati in Europa in 2012, dar cele doua modele merg pe un trend descendent care aduce costuri foarte mari pentru producatorul francez. Partenerii de la Mitsubishi nu s-au descurcat nici ei prea bine, reusind sa vanda 880 de i-MiEV-uri in Europa in 2013, dupa ce avea 1.635 de unitati vandute in 2012. Toate unitatile din tripleta C-Zero, iOn si i-MiEV sunt fabricate de Mitsubishi la uzina Mizushima din Japonia, in baza unei intelegeri care prevedea livrarea a 100.000 de unitati C-Zero si iOn in Europa.

 

Mai multe detalii pe Automarket.ro


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*