Decizie neasteptata la varful Grupului Volkswagen: Piech a demisionat

conducere-vwPresedintele Grupului Volkswagen, Ferdinand Piech a demisionat astazi de la conducerea concernului german. Piech a renunsat la funcsia de presedinte dupa ce a pierdut disputa sa cu Martin Winterkorn, CEO-ul grupului VW.
Presedintele Grupului Volkswagen AG, Ferdinand Piech, a demisionat astazi. Este o plecare neasteptata, Piech fiind o figura dominanta in cadrul Grupului Volkswagen. Ferdinand Piech este nepotul lui Ferdinand Porsche, inventatorul modelului Beetle, si a fost o prezensa constanta in conducerea concernului Volkswagen in ultimii 20 de ani. In vârsta de 78 ani, Piech a demisionat astazi din toate funcsiile pe care le desinea in cadrul grupului.
Criza la cel mai inalt nivel al conducerii Grupului Volkswagen a iesit la iveala in aceasta luna dupa ce revista germana Der Spiegel l-a citat pe Ferdinand Piech, unul dintre cei mai mari acsionari ai grupului, care spunea ca s-a “distansat” de Winterkorn.
Piech va fi inlocuit de catre presedintele adjunct Berthold Huber pana la alegerea unui nou presedinte al Grupului Volkswagen AG.

Mai multe detalii pe Automarket.ro


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*