Din 2018 sistemul de urgenta eCall va fi pe toate masinile noi vandute in UE

Sistemul_eCallConform prevederilor legislative votate marti, 28 aprilie, de Parlament European (PE), toate noile modele de masini si microbuzele vor fi echipate, pana la 31 martie 2018, cu sisteme de apel de urgenta automat (eCall) care sa alerteze serviciile de salvare in cazul unui accident.
In 2014, au fost 25.700 de victime in accidente rutiere in UE. Aceste sisteme ar putea reduce aceste cifre cu pana la 10% pe an. Statele vor trebui sa creeze pana atunci o infrastructur, iar CE estimeaza ca sistemul va adauga aproximativ 100 de euro la costul masinii.
Sistemul eCall din masini utilizeaza tehnologia apelului de urgenta 112 pentru a alerta automat serviciile de salvare in cazul unor accidente grave.
Normele precizeaza ca datele stranse prin sistemul eCall de centrele de urgenta sau de furnizorii lor de servicii nu trebuie transferate catre terte parti fara consimtamantul explicit al persoanei respective. Producatorii vor fi obligati sa se asigure ca tehnologia eCall permite stergerea completa si permanenta a datelor colectate.

Mai multe detalii pe 0-100.ro


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*