Germania a deschis primul punct de alimentare cu hidrogen de pe Autobahn

In timp ce Romania se chinuie sa anunte puncte de incarcare pentru masinile electrice, Germania face inca un pas inaintea Europei si, anticipand dezvoltarea tehnologiei pilelor de hidrogen care vor inlocui bateriile masinilor electrice, anunta deschiderea primului punct de incarcare cu hidrogen aflat pe autostrazile din aceasta tara. Germania beneficia deja de alte 19 puncte de alimentare, dar acestea se regasesc in orase sau aeroporturi.Statie-HidrogenMasinile electrice care functioneaza pe baza de pile de hidrogen nu produc emisii poluante, au o autonomie ridicata si se pot realimenta in cateva minute. Mediul politic, cercetatorii si industria au lucrat impreuna pentru a aduce mobilitatea pe baza de hidrogen la un pas de introducerea pe piata. impreuna cu jucatorii din industrie am investit 1.4 miliarde de euro pentru cercetare si dezvoltare pana in 2016 si continam astfel dezvoltarea infrastructurii, pentru ca pana la finalul lui 2015 vom avea dispoznibile 50 de puncte de incarcare cu hidrogen in zonele metropolitane si de-a lungul celor mai importante autostrazi”, a declarat Dorothee Baer, Secretar de Stat al Ministerului Federal de Transport din Germania.
Una dintre partile care au investit in programul de dezvoltare a centrelor de alimentare cu hidrogen este Daimler, compania din care face parte marca Mercedes-Benz considerand ca dezvoltarea unei retele viabile de incarcare este cheia introducerii cu succes a acestui tip de masina pe piata germana in particular si pe cea europeana in general.
Singurul model de serie alimentat cu ajutorul pilelor de hidrogen aflat la aceasta ora aproape de lansarea pe piata este Toyota Mirai, model prezentat oficial la finalul anului trecut in cadrul Salonului Auto de la Los Angeles.
Un plin de hidrogen costa in jur de 45 de euro, insa pretul combustibilului va scadea in timp, odata cu micsorarean costurilor de producere a hidrogenului din statii.

Mai multe detalii pe Automarket.ro


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*