Grupul BMW confirma oficial lansarea lui BMW X7

Grupul BMW confirma oficial lansarea lui BMW X7 si anunta investitii de un miliard USD in uzina americana Spartanburg, unde va fi produsa aceasta masina. Capacitatea fabricii va fi crescuta la 450.000 unitati/an si va deveni cea mai mare a Grupului, din punctul de vedere al capacitatii de productie.
P90056466
“Pentru a raspunde cererii globale puternice pentru modelele noastre BMW X, urmeaza sa investim in total un miliard de dolari in fabrica noastra din Spartanburg pana in 2016. Aceasta va duce la o crestere a capacitatii de productie cu 50%, la un total de 450.000 de automobile de la un actual de 300.000″, a explicat Norbert Reithofer, presedintele Consiliului Director BMW AG, vineri, 28 martie 2014, la aniversarea speciala de 20 de ani de proudctie BMW in SUA.
Acest anunt pune capat unei saptamani pline de speculatii privind BMW X7.
BMW X3, X5, X5 M, X6 si X6 M sunt modelele care au fost produse pana acum la Spartanburg, centrul de competenta BMW pentru modelele X. Vineri, 28 martie, a intrat in productie in aceasta uzina si BMW X4.
“Cu BMW X7 dezvoltam un nou model X de mari dimensiuni pe care il vom produce in fabrica nostra din USA pentru toate pietele din lume. Aceasta arata inca o data angajamentul pentru Statele Unite”, a spus Reithofer.
Dezvoltarea fabricii Spartanburg va duce si la o crestere cu 10% a locurilor de munca. Este vorba despre 800 noi locuri de munca, la un total de 8.800 persoane.
Conform unui studiu publicat de curand de Departamentul de Comert American, volumul total al Fabricii BMW din Spartanburg este de 7,5 miliarde de dolari,  ceea ce face ca BMW Group sa fie cel mai mare exportator de automobile din Statele Unite bazat pe cifra de exporturi excluzand NAFTA. Aproximativ 70% din modelel produse in Spartanburg sunt exportate de BMW in piete din intreaga lume, noteaza BMW.

Mai multe detalii pe 0-100.ro


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*