Doua companii auto din Vestul Europei vor sa investeasca 75 milioane euro in Romania

ACAROMDoua companii auto din Vestul Europei sunt interesate sa faca investitii in Romania, in valoare totala de circa 75 milioane euro, care vor genera in prima faza circa 170 de locuri de munca, a declarat Constantin Stroe, presedintele Asociatiei Constructorilor de Automobile din Romania (ACAROM), organizatia ce reprezinta pe plan local interesele producatorilor auto si ale furnizorilor de componente.
El a spus ca ACAROM va purta discutii cu cei doi investitori in luna mai, fiind vorba de investitori noi in industria auto din Romania.
Problema, spune Stroe, o reprezinta stabilitatea si predictibilitatea politica, dar economica.
“Ei imi cer predictibilitate pentru urmatorii trei ani. Eu nu pot sa le ofer asa ceva, dat fiind contextul de la noi”, a explicat presedintele ACAROM, fiind prezent la conferinta “Cheie, contact, sales! Cum relansam industria auto din Romania?”, organizata luni, 28 aprilie, de Ziarul Financiar.
Potrivit lui Stroe, nu doar productia de automobile este importanta pentru Romania, ci mai ales industria de componente auto, care s-a dezvoltat enorm in ultimii zece ani.
“Ar fi o crima sa nu intretinem ce avem”, a declarat Stroe.
Cea mai rezonanta investitie straina pierduta de industria auto romaneasca este cea a Daimler, pentru o fabrica de automobile Mercedes-Benz, in Vestul tarii. Compania germana a ales atunci Ungaria.

Mai multe detalii pe 0-100.ro


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*