Ipoteza: un model Dacia de oras de 5000 de euro ar putea fi construit pe platforma reciclata a vechiului Renault Twingo

Dacia-City
Dacia de 5000 de euro, vechiul vis inca neimplinit al lui Louis Schweizer, omul care a imaginat saga Logan, ar putea deveni realitate in 2015, daca ipotezele din presa germana vor deveni realitate: un model de oras Dacia bazat pe platforma recent retrasului Renault Twingo 2.
Ipoteza aparitiei unui model de oras de segment mini in gama Dacia a aparut undeva dupa lansarea lui Sandero, presa auto de specialitate mizând pe faptul ca un model Dacia mai mic si mai ieftin decât hatchback-ul actual va putea avea rolul de a “motoriza” un grup de potentiali clienti care nu si-au permis o masina noua. Evident, reactiile celor de la Dacia au fost intotdeauna rezervate in legatura cu acest subiect, bariera fiind legata de profitabilitatea unei astfel de solutii: un model de dimensiunile unui Citroen C1 care sa coste foarte putin ar insemna o investitie care nu se justifica in actualul univers Dacia.
Si totusi, odata cu aparitia noii generatii Renault Twingo, care primeste o platforma complet noua dezvoltata in colaborare cu Daimler din care se va naste si un nou Smart Forfour, logica unui model de acest tip in gama Dacia revine in actualitate.
revine în actualitate.

Mai multe detalii pe Automarket.ro


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*