Manuale auto Mercedes Vito

mercedes-vitoInformatii din manualul de utilizare si intretinere:
Siguranta ocupantilor
Sisteme de retinere
In acest capitol aflati ce este cel mai important cu privire la sistemele de retinere ale autovehiculului dumneavoastra. in cazul unui accident autovehiculul dumneavoastra intra in coliziune cu un alt obiect, ca de exemplu un alt autovehicul. Astfel, autovehiculul dumneavoastra este supus unor forte de acceleratie sau de deceleratie considerabile. in timpul acestor intervale de acceleratie sau deceleratie, ocupantii autovehiculului vor fi proiectati in sens opus vectorului fortei de impact. Exista astfel riscul accidentarii ocupantilor autovehiculului de catre elementele din habitaclu sau de diverse componente ale autovehiculului. Scopul sistemelor suplimentare de retinere din dotarea autovehiculului este acela de aminimiza pericolul de accidentare.
Cu toate acestea, centurile de siguranta si airbagurile nu pot oferi protectie impotriva leziunilor provocate de obiecte care patrund in autovehicul din exterior.
Cele mai importante sisteme de retinere sunt
– Centurile de siguranta
– Sistemele de retinere pentru copii, pentru ca deplasarea ocupantilor la un impact sa fie atenuata cât mai mult posibil.
Potential de siguranta suplimentar ofera si
– SRS (Supplemental Restrain System, sistem de retinere suplimentar) ce consta din:
– Dispozitivul de pretensionare a centurii
– Limitatorul de forta
Sistemul airbag.
Airbagul nu substituie in nici un caz necesitatea ca toti pasagerii sa poarte intotdeauna corect centura de siguranta.
Pe de alta parte, declansarea airbagurilor ofera protectie suplimentara numai in cazul purtarii corecte a centurilor de siguranta, deoarece
– Centura de siguranta ajuta la mentinerea pozitiei optime a soferului fata de airbag
– Prin centura de siguranta poate fi evitata, de exemplu la impactul frontal, o deplasare considerabila a ocupantului autovehiculului in directia impactului, reducând mai eficient riscul de accidentare….

Manual de utilizare si intretinere si date tehnice Mercedes Vito in romana.
Download
Manuale auto de service si reparatii, operatii de intretinere, specificatii si detalii tehnice Mercedes Vito 1995 – 2002  in Germana si Rusa.
Download (55.4MB)
Manual de service si date tehnice Mercedes Vito in Spaniola
Download (3.8MB)


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*