Manuale auto VW Golf 3

VW Golf 3Manualul de service si reparatii:
Motorizarea automobilelor GOLF/VENTO
Grupul motopropulsor al autovehiculelor Golf/Vento cuprinde motoare pe benzina cu 4 si 6 cilindri. Motorul cu 4 cilindri este de tipul cu dispunere in linie a cilindrilor, jar motorul cu 6 cilindri are 0 arhitectura in V la 15° ughiul de dispunere, avand cate 3 cilindri pe fiecare ramura. Deaceea In acest caz se peate vorbi si de un motor VR. “V” reprezinta pozitia liniilor cilindrilor, “R” modul de dispunere a liniilor cilindrilor. Pana acum pentru motoarele in V era caracteristic un unghi de dispunere de 60° sau 90°.
Grupul motopropulsor este dispus transversal deasupra puntii din fata si se demonteaza impreuna cu cutia de viteze prin partea din fata. Pentru aceasta este nevoie de o macara speciala.
In blocul motor realizat din fonta cenusie, sunt uzinate camasile cilindrilor. In caz de uzare prea mare sau in caz de deteriorare a oglinzii cilindrilor, camasile de cilindri pot fi rectificate intr-un atelier de specialitate. Dar in acest caz, dupa aceea se monteaza pistoane corespunzatoare cotei de reparatie respective. In partea de jos a blocului motor se afla arborele cotit, care se sprijina pe lagarele palier.
Arborele colit este prevazut cu fusuri maneton pentru articularea bielelor, acestea din urma fiind articulate in partea superioara cu pistoanele. Partea inferioara a motorului este constituita din baia de ulei, in care se afla uleiul de motor necesar ungerii si racirii. Pe partea superioara a blocului motor este montata chiulasa. Chiulasa este construita din aluminiu, deoarece acest metal are o conductivitate termica superioara si o masa specifica mai mica, comparativ cu fonta cenusie…..”

VW Golf 3
– Manual intretinere, Manual de utilizare si Carte Service in limba Spaniola
Download (24.1MB)
– Manual de utilizare si intretinere in limba Germana
Download (135MB)
– Manual de service si reparatie in limba Romana
Download (162.1MB)


9 thoughts on “Manuale auto VW Golf 3

 1. Manualul de reparatie cuprinde:
  – Motorul
  – Sistemul de aprindere
  – Bujiile
  – Sistemul de ungere
  – Sistemul de racire
  – Sistemul de alimentare cu combustibil
  – Sistemul de evacuare
  – Ambreiajul
  – Cutia de viteze
  – Puntea fata/spate
  – Sistemul de directie
  – Verificarea geometriei rotilor, etc.

 2. pentru golf 3 din 1997 , 1.9 tdi 90 cp cod motor AHU unde pot gasi un manual de reparatii sau orice altceva pentru documentat ? multumesc frumos !

 3. Salut,
  Tot ce am gasit pentru pentru Golf 3 am pus pe pagina asta. Cand o sa gasesc ceva suplimentar o sa adaug aici.

 4. Bravo docauto este nevoie de multa munca si dedicatie pentru a face o pagina web de un asemenea gen .mai gasesti informatii in Manuales de Mecanica sau in Demonoid . me sau in Taringa doar ca in engleza sau spaniola maoritatea.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*