Manuale Hyundai Accent 1995-2008

Manuale Hyundai Accent 2006-2008

Manuale hyundai accent-2008Informatii continute in manualul proprietarului:
FOLOSIRE TRANSMISIE MANUALA
Transmisia manuala a automobilului Hyundai are cinci trepte pentru mers inainte si una pentru marsarier.
Diagrama de schimbare este imprimata pe nuca schimbatorului. Treptele de mers inainte sunt complet sincronizate, facilitandu-se astfel schimbarea intr-o treapta superioara sau inferioara.
La trecerea in marsarier, trageti inelul de siguranta si schimbati in marsarier.
NOTA:
o Pentru a trece in marsarier, lasati schimbatorul in punctul neutru cel putin 3 secunde de la oprirea completa a automobilului. Schimbati apoi in marsarier.
o Schimbarea vitezelor ar putea fi mai dificila pe vreme rece, pana la incalzirea uleiului de transmisie. Acest lucru este normal si nu dauneaza transmisiei.
o Daca dupa pornirea completa treapta 1 sau marsarierul se cupleaza greu, treceti schimbatorul in punctul neutru (N) si eliberati pedala de ambreiaj. Apasati complet pedala de ambreiaj si schimbati apoi in treapta 1 sau in marsarier (R).
o Nu folositi schimbatorul ca sprijin pentru mana in timpul mersului, deoarece timoneria cutiei de vitezese poate uza prematur.
ATENTIE:
o Nu schimbati in jos mai mult de 2 trepte o data si nu schimbati intro treapta inferioara la turatii mari (5.000 rpm sau mai mult). O astfel de schimbare poate duce la defectarea motorului.
o La schimbarea din treapta 5 in treapta 4 trebuie procedat cu atentie, pentru a nu cupla din greseala treapta 2. O astfel de greseala poate duce la supraturarea motorului. Supraturarea poate duce la defectarea motorului.

Manual de utilizare, sfaturi de intretinere, fisa tehnica Hyundai Accent 2006-2008 in romana.
Download(10.9MB)

Manuale Hyundai Accent 2005Manuale Hyundai Accent-2005Manual Hyundai Accent de utilizare, sfaturi de intretinere, fisa tehnica 2005 in engleza.
Download

Manuale Hyundai Accent 1995Manual hyundai-accent-1995Manual Hyundai Accent de service, reparatii si intretinere, detalii tehnice si catalog accesorii 1995 in limba spaniola.
Download(60.6MB)


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*