Mazda va fi primul constructor japonez care va oferi un sistem hibrid diesel-electric

Impulsionati de popularitatea in crestere a motoarelor diesel in Japonia si de cota importanta de piata a acestora in Europa, cei de la Mazda vor dezvolta un sistem hibrid diesel-electric care va scadea consumul cu 30% in comparatie cu unitatile clasice pe motorina.
mazda_hybridPresa japoneza anunta astazi faptul ca Mazda va deveni primul constructor japonez care va oferi in gama un hibrid diesel-electric. Condusa de Toyota, evolutia hibrida “clasica” (benzina-electric) nu a mizat prea mult pe sisteme de propulsie care sa combine motorizarile diesel cu motoarele electrice, in ciuda faptului ca Europa este o piata in care motorina are o cota de piata mai mare decat benzina cand vine vorba de motorizari dedicate autoturismelor. Pana astazi, doar PSA Peugeot Citroen, Volkswagen si Mercedes-Benz ofera in gama de modele astfel de versiuni de motorizare.
Conform publicatiei Yomiuri Shimbun, ai carei jurnalisti au anuntat vestea adoptarii noului tip de sistem de propulsie hibrid, Mazda va arunca pe piata un astfel de pachet in 2016-2017, el urmând sa fie folosit pe toata linia de modele ale constructorului nipon.

Mai multe detalii pe Automarket.ro


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*