Motorul are un consum excesiv de ulei

Consum excesiv de ulei – cauze si sugestii

consum excesiv de ulei motor

Un consum excesiv de ulei poate fi cauzat de uzura mare a unor organe ale motorului sau de utilizarea unui ulei necorespunzator care nu convine motorului. Nivelul de ulei din carter se va verifica dupa oprirea automobilului pe un drum perfect orizontal si numai dupa 5-10 minute de la oprirea motorului.

consum de ulei motor exagerat

Cauzele principale care duc la un consum exagerat de ulei sunt: uleiul diluat si de calitate necorespunzatoare; presiune prea mare de ulei; cantitate mare de ulei in carter, peste nivel; joc anormal in lagarele paliere si manetoane; cilindri ovalizati; joc excesiv intre pistoane si cilindri sau intre tija supapelor si ghidaje; segmentii pistoanelor deteriorati; garnitura carterului deteriorata sau incorect montata; carter fisurat; garnitura pompei de alimentare deterorata; scurgeri de ulei pe la filtru de ulei sau racordurile de legatura; scurgeri de ulei pe la simeringul de palier spate a motorului sau pe la capacul de distributie.


One thought on “Motorul are un consum excesiv de ulei

  1. Buna seara , am o problema la masina mea Toyota Yaris 1.4 D4D 2008 140.000km . Am cumparat recent masina era foarte ok la cumparare . Am facut schimbul de ulei si am avut un drum mai lung putin si am mers mai sprinten , am observat la intoarcere ca s-a aprins becul de nivel de ulei in bord . Am completat dar dupa o zi a inceput calvarul . La pornire la rece porneste mai in lung ca la automat . Din cate am constatat se aduna vapori de ulei la admisie la claper , ceea ce nu eate normal . Am verificat epurtorul de ulei cu altul de la alta Toyota ca a mea si nimic nici o schimbare . Ce ar fi de facut si de incercat ?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*