Noile smart fortwo si smart forfour au ajuns in Romania

SmartNoile generatii ale modelelor smart fortwo si smart forfour sunt disponibile pentru comanda si in Romania, iar primele livrari catre clienti vor fi facute in data de 22 noiembrie. Deocamdata ambele modele vin cu o singura motorizare in Romania, de 1 litru (999 cmc) si 70 Cai Putere (CP), cuplata la o cutie de viteze manuala cu cinci trepte. Un motor turbo pe benzina de 90 CP va fi disponibil din decembrie 2014, iar din primavara anului 2015 va fi disponibila si o cutie de viteze cu dublu ambreiaj (automatizata).
Noua gama smart este dezvoltata de Daimler in parteneriat cu Renault, care are noul Twingo pe aceeasi platforma. Cele doua modele smart au motor amplasat in spate. Gama de motorizari include doar versiuni pe benzina. Este vorba despre o unitate cu trei cilindri de 45 kW/60 CP (indisponibila in Romania), una de 52 kW/71 CP si una de 66 kW/90 CP. Aceste motorizari de mic litraj pot fi cuplate fie la o cutie de viteze manuala cu sase trepte, fie la una automatizata, cu dublu ambreiaj si sase trepte (twinamic).

Primele doua versiuni de motorizare sunt fara turbo, natural aspirate, iar varful de gama este supraalimentata cu turbina. Evident, rotile motrice sunt cele din spate.
Micul smartfortwo pastreaza lungimea vechiului model, 2,69 metri.
Chiar si in versiunile standard, smart fortwo si forfour sunt echipate complet din punctul de vedere al sigurantei si al dotarilor de confort. Acestea includ lumini de rulare pe timp de zi cu LED, inchidere centralizata cu telecomanda, atentionare/verificare vizuala a inchiderii si imobilizator, cruise control cu limitator variabil de viteza, indicator al temperaturii exterioare cu atentionare de inghet, instrumentar de bord cu display LCD monocrom si computer de bord, alaturi de geamuri actionate electric pentru portierele fata.

Sunt disponibile trei linii de echipare: passion, prime si proxy. Ele ofera o diferentiere vizuala intre modele, mai ales la interior. Pe scurt, acestea sunt caracteristicile definitorii ale noilor echipari.
Modelele Edition #1 pentru smart vor fi disponibile doar pentru o perioada limitata de timp. Echiparea speciala a acestora ofera o stilizare speciala cu celula de siguranta tridion vopsita in nuanta “lava orange”, iar panourile caroseriei sunt albe pentru fortwo si “gri grafit” pentru forfour. Alte caracteristici speciale de design sunt jantele din aliaj usor cu diametrul de 16 inch vopsite in negru, suspensia sport care coboara garda la sol cu 10 mm fata de cea standard si plafonul panoramic cu protectie solara.

Filmulet de prezentare:

Mai multe detalii pe 0-100.hotnews.ro


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*