Notiuni generale de mecanica auto: Suspensia

      Suspensia asigura un contact permanent al rotilor cu solul, realizandu-se astfel o buna directionare si o franare eficienta. In acelasi timp, confortul pasagerilor este incomparabil mai bun.Ansamblu suspensia auto        Materialele utilizate la arcurile suspensiei sunt oteluri de arc silicioase, cele elicoidale din bare de otel arc, iar cele bara de torsiune din oteluri arc aliate.
Elemente elastice ale suspensiei intalnite la automobile sunt: arcurile in foi , arcurile elicoidale , bare de torsiune si elemente elastice pneumatice si hidropneumatice.

Suspensia – Intretinerea starii tehnice

Consta in verificarea vizuala a starii thnice a arcurilor, strangerea bridelor si articulatiilor, controlul starii tehnice a arcurilor, etc…Intretinera elementelor elastice pneumatice consta in controlul zilnic al etanseitatii si al pozitiei elementului la locul de montare. Anual, elementele elastice pneumatice trebuie demontate pentru indepartare apei si impuritatilor duse pe fundul pstonului iar la aceasta operatie se recomanda sa se efectueze dupa trecerea sezonului friguros.
Suspensia vibreaza sau face zgomot datorita urmatoarelor cauze: montarea necorespunzatoare a amortizoarelor, slabirea suportului amortizorului, uzura cerceilor, bulonului central, bridelor,se realizeaza strangerile ,iar in atelierul de reparatii se inlocuiesc amortizoarele defecte.

Citeste si despre:
Sasiul | Schema Cinematica | Motorul | Transmisia | Sistemul De Franare | Sistemul de rulare


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*