Opel Astra F: Manuale auto

Astra FManual de reparatii si service:
Consumul de ulei
La un motor cu ardere interna, prin consum de ulei se intelege, acea cantitate de ulei care se consuma ca urmare a procesului de ardere. In nici un caz a nu se pune egal intre consumul de ulei si pierderile de ulei, care au loc datorita neetansitatii baii de ulei, a capacului de chiuloasa, etc.
Un consum normal de ulei apare prin arderea de cantitati mici in cilindrii: prin eliminarea resturilor arderii si particulelor formate datorita frecarii. In plus, uleiul de motor este consumat datorita temperaturilor ridicate si a presiunii mari la care este supus, in continuu, in motor.
Mai departe, si unii factori externi au o influenta asupra consumului de ulei: stilul de conducere cat si tolerantele de fabricatie. Consumul de ulei poate fi de maxim 1,0l/1000km”.
Nivelul uleiului trebuie, neaparat, completat atunci cand s-a atins marcajul de “umplere”. Atentie: a nu se umple ulei peste nivelul semnalului “maxim”.

Opel Astra F (1991-1998)
– Manual de reparatii, date tehnice, plan de service, scheme electrice in Romana
– Manual de intretinere si service in engleza.
Download (81.2MB)
– Manual de utilizare in Spaniola:


One thought on “Opel Astra F: Manuale auto

 1. Manualul auto de reparatii contine date despre:
  – Motorul (Date tehnice ale motorului, Demontarea si montarea motorului, Demontarea si montarea chuloasei, Verificarea presiunii de compresie, etc.)
  – Sistemul de ungere
  – Sistemul de racire
  – Sistemul de alimentare cu combustibil (Demontarea si montarea filtrului de aer, Injectia de benzina, Sistemul de alimentare de la motoarele Diesel)
  – Sistemul de evacuare (catalizatorul, etc)
  – Ambreajul (Demontara si montara rulmentului de debreiere, inlocuirea cablului ambreiajului)
  – Cutia de viteze (Transmisie automata, transmisie manuala), etc.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*