Seat Leon ST Cupra a detronat Audi RS4 Avant B7 la Nurburgring

Seat Leon ST Cupra a reusit sa doboare timpul record al lui Audi RS4 Avant B7 pe celebrul Nurburgring. Cel mai rapid break pe Iadul Verde anunta un timp de 7:58 pe circuitul de 21 kilometri, titreaza Top Gear.
Seat LeonModelul iberic a reusit sa bata granita celor opt minute si a devansat de la distanta vechiul record al lui Audi RS4 Avant din generatia B7.
Pilotul spaniol Jordi Gené, responsabil de obtinerea acestui record, le-a explicat englezilor de la Top Gear ca lungimea marita a modelului i-a permis sa recupereze timp pe virajele rapide si pe liniile drepte fata de ceea ce ar fi facut cu varianta Coupe. in plus, Gené afirma ca suspensia spate a lui Leon Cupra ST este mai progresiva decat cea a lui Leon SC si ca viteza maxima este mai ridicata datorita coeficientului aerodinamic mai bun.
Recordul obtinut de break-ul spaniol il pozitioneaza pe Leon Cupra ST in fata unor modele precum Dodge Viper SRT-10, Aston Martin DBS, Audi R8 V8, Alfa Romeo 4C, BMW M3 E92, BMW M5 E60, Ferrari 355 GTB, Honda NSX-R NA1, Chevrolet Camaro SS si Lotus Exige S.
Mai multe detalii pe Automarket.ro

Puteti urmarii cursa completa in filmuletul de mai jos:


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*