Sistem de injectie diesel de inalta presiune

Motoare cu sistem de injectie diesel

Rolul esential la un sistem de injectie diesel directa revine presiunii cu care este pulverizat carburantul în cilindru. Motorina dispune de un interval foarte redus de timp pentru a se amesteca la nivelul cilindrului cu aerul cu un grad foarte ridicat de comprimare. Cu cat mai ridicată este presiunea de injecţie, cu atat mai fină este pulverizarea motorinei în camera de ardere a motorului. In acest mod este asigurata o amestecare optima a carburantului si a particulelor de aer. Cu cat mai intens este acest proces, cu atat mai eficient va fi realizat procesul de ardere. In mod suplimentar se valorifică în condiţii optime conţinutul energetic al carburantului, cu o reducere concomitentă a emisiilor de carburant.Camera de ardere a uni sistem de injectie diesel

Pentru a beneficia de o optimizare suplimentară a proceselor de ardere, se utilizeaza mai multe procese de injecţie pe parcursul unei etape de lucru – realizând astfel aşa-numita injecţie multiplă. În funcţie de execuţia motorului, de turaţie şi de sarcina motorului, propulsoarele diesel moderne dispun de o injecţie pilot, dublu pilot, principală şi ulterioară. Injecţia pilot – în speţă injecţia prealabilă – reprezintă soluţia ideală pentru un proces delicat de ardere, iar presiunile foarte ridicate din camera de combustie nu apar brusc, ci se dezvoltă progresiv. În aceste condiţii se constată o reducere semnificativă a zgomotelor produse de procesul de ardere, cu minimizarea emisiilor de oxid de azot. Scopul procesului de injecţie ulterioară este reprezentat de o optimizare suplimentară a arderii, cu o nouă reducere a volumului de emisii.

Prezentare Sistem de injectie Diesel

De reţinut că motoarele diesel moderne sunt în exclusivitate cu injecţie directă! Spre deosebire de injecţia indirectă, la care combustibilul se injectează într-o pre-cameră, la injecţia directă motorina se injectează direct în cilindru.

Mai multe informatii pe http://w3.ro.volkswagen.at


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*