“Soferi Google” angajati pentru masinile care se conduc singure

soferi googleGoogle le ofera doritorilor 20 de dolari pe ora pentru a monitoriza constant functiile masinilor testate de gigantul american pe strazile oraselor de peste Ocean.
Vestile legate de masinile autonome dezvoltate de diversi constructori se întetesc pe zi ce trece, semn ca tehnologiile care le vor permite masinilor sa circule fara a fi nevoie de actiunea efectiva a soferului sunt – vrem, nu vrem – aproape de noi.
Cele mai noi vesti de acest tip vin din Statele Unite, acolo unde Google angajeaza soferi Google pentru masinile autonome pe care le testeaza în Arizona si California. Da, ati citit bine: Google angajeaza soferi pentru masinile care se conduc singure. De fapt, “soferi Google” este un termen oarecum inexact, pentru ca Google îsi doreste supraveghetori ai sistemelor care fac masina sa functioneze.
Contra unei sume destul de consistente – 20 de dolari pe ora – soferii pe care îi va alege Google trebuie sa stea timp de 6-8 ore pe zi pregatiti la volan si sa preia controlul masinii imediat în cazul în care e nevoie de asta. Va exista si un pasager pe scaunul din dreapta, rolul acestuia fiind de a nota toate elementele vitale ale traseului pe laptop. Soferul si pasagerul vor schimba prin rotatie rolurile.

Mai multe detalii pe Automarket.ro


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*