Tesla Motors vrea sa construiasca o gigantica uzina de baterii pentru masini electrice, dupa investitii de 5 miliarde de dolari

url
Tesla Motors va investi doua miliarde de dolari si cauta parteneri care sa vina cu alte trei miliarde dolari pentru constructia unei “giga-uzine” de baterii pentru masini electrice in SUA, a anuntat compania. Uzina ar trebui sa atinga in 2020 capacitatea maxima de productie de 500.000 de baterii/an.
Tesla Motors admite ca nu are experienta mare in productia de baterii litiu-ion si tocmai de aceea cauta parteneri cu traditie in domeniu. Tesla spune ca va contribui cu doua miliarde dolari la constructia mega-uzinei si cauta parteneri care sa vina cu restul banilor necesari proiectului: doua-trei miliarde dolari.
Presa nipona scrie ca marele partener va fi Panasonic, care furnizeaza deja baterii pentru masinile electrice sport Tesla. Panasonic nu a confirmat, insa e logic ca grupul japonez sa intre intr-un proiect promitator.
Miza este mare fiindca Tesla este convinsa cu dupa primul an de productie de volum costul “per kilowatt” al bateriilor va scadea cu 30%, ceea ce inseamna ca vor putea fi lansate masini puternice 100% electrice la sub 40.000 dolari, cu 20-30.000 dolari mai putin decat acum.
Mai multe detalii pe 0.100.ro


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*