Toyota isi mentine avantajul global de vanzari peste VW pe piata din SUA

Toyota-EmblemaToyota bate Grupul Volkswagen si General Motors, ramanand in topul vanzarilor de automobile din lume, in ultimul trimestru, in ciuda scaderii livrarilor de masini.
Compania a comunicat ca vanzarile Toyota au scazut cu 2,5 la suta, la 2,52 milioane de vehicule in perioada ianuarie – martie. Livrarile au crescut la 2.49 milioane de unitati pentru grupul VW si la 2.24 milioane pentru GM, potrivit declaratiilor anterioare ale celor doua companii producatoare de autoturisme.
Doar aproximativ 90000 de unitati vandute au separat Toyota de al doilea clasat, Volkswagen in 2014, cand toyota a ramas pe locul 1 in vanzariel globale anuale pentru al treilea an consecutiv.
Cererea pentru SUV-uri, inclusiv RAV4 si noul Lexus NX a ajutat la stimularea cresterii cotei de piata Toyota in SUA pe perioada trimestrului, in timp ce Volkswagen a continuat sa lupte din greu pe piata auto.
Intrand in 2015, Volkswagen parea setat sa treaca de Toyota prin adaugarea de fabrici in China, consolidand astfel pozitia deja dominanta in cea mai mare piata auto din lume. Desi Volkswagen a ramas vanzatorul de top in randul producatorilor auto straine in China, livrarile omonimului VW, a alunecat cu 0.6 la suta in primul trimestru, in timp ce vanzarile de SUV-uri pentru brandurile chinezesti au crescut mai mult decat dublu.
Toyota a lansat vanzarile si rezultatele de productie pentru anul fiscal incheiat in martie, care ajuta la ilustrarea motivelor pentru care compania se extinde in afara pietei sale interne. Productia si livrarile in Japonia au scazut pentru prima data in patru ani, ca urmare a caderii industriei in urma cresterii taxelor pe vanzari. Productia din afara Japoniei a urcat de sase ani consecutiv la un nou record, cu o crestere de 3,3 la suta, la 6,1 milioane de vehicule, au comunicat oficialii Toyota.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*