Toyota va lansa in productia de serie automobilul pe hidrogen

Toyota hidrogenToyota se pregateste sa lanseze in productia de serie automobilul cu celule de combustibil de hidrogen, anunta publicatia Japan Times. Chiar daca infrastructura de alimentare cu hidrogen nu este dezvoltata la nivel mondial, gigantul nipon a decis sa treaca la productia de serie.

Primul automobil Toyota pe hidrogen “fuel-cell” va avea un pret destul de mare, de peste 50.000 de euro. Se spera insa ca acest pret se va injumatati, undeva la orizontul anului 2020. Mai mult, unii experti estimeaza ca acoperirea continentului european cu statii de alimentare cu hidrogen ar fi de cinci ori mai ieftina decat a face acelasi lucru cu statii de incarcare pentru masini electrice!

Asadar, dupa automobilul hibrid, Toyota scrie un nou capitol de pionierat in istoria automobilului. Japonezii lucreaza de ani buni la acest mod revolutionar de propulsie, iar implementarea in productie ar putea veni mai repede decat se spera. Productia initiala, care ar putea debuta pana la finele lui 2014, va fi foarte mica, de doar 12 exemplare lunar.

Mai multe detalii pe 24auto.ro


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*