Urmatorul Land Rover Defender se va construi in Europa de Est

Noul Land Rover DefenderJaguar Land Rover vrea sa deschida o fabrica in Europa de Est pentru a produce urmatorul Defender, titreaza Financial Times. Printre tarile in care ar putea fi localizata fabrica se numara Polonia si Ungaria, dar nu si Romania.
Land Rover Defender, iconicul off-roader britanic, va iesi din scena pana la finalul anului curent, facand loc unei ale generatii. Pana la aparitia acesteia, cei de la Financial Times anunta ca Jaguar Land Rover, compania care produce Defender, este in plin proces de cautare a unui sit de productie pentru urmatoarea generatie a modelului. Cautarile britanicilor se concentreaza pe Europa de Est si sunt necesare din moment ce fabricile actuale din Regatul Unit sunt la capacitate maxima si produsele acestora sunt inca la mare cautare intre cumparatori. Tocmai de aceea, JLR a decis sa inaugureze o noua uzina,
Romania n-a ajuns pe “lista scurta” a tarilor in care ar putea fi construita noua fabrica Land Rover, dar motivele din spatele acestei decizii nu sunt precizate in materialul celor de la Financial Times. Cel mai probabil, infrastructura defectuoasa a tarii noastre este o problema prea mare pentru englezi in raport cu avantajele aduse de salariul mediu mai mic al angajatilor romani in raport cu omologii lor din strainatate.
Fabrica Land Rover din Europa de Est ar putea sa produca si urmatoarea generatie a lui Discovery, titreaza Financial Times. La fel ca in cazul lui Defender, aceasta decizie este legata de faptul ca uzinele JLR din Regatul Unit sunt la capacitate maxima si se pregatesc sa lanseze noi modele in productie.

Mai multe detalii pe Automarket.ro


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*